Σύστημα Martingale Στοίχημα: Τι να προσέξετε

στοιχημα συστημα θεωρια στοιχηματος

Μια γνωστή στρατηγική όταν μιλάμε για παιχνίδι στις στοιχηματικές εταιρίες είναι το σύστημα Martingale. Κάποιοι παίκτες μπορεί να το χρησιμοποιούν χωρίς καν να το καταλάβουν!

Σχεδόν κάθε επιτυχημένος μακροπρόθεσμα παίκτης έχει μια στρατηγική κάποιου είδους. Μερικές είναι απλές στην εφαρμογή, άλλες μάλλον δύσκολες στην κατανόηση και χρειάζονται χρόνια εξάσκησης.

Η στρατηγική Martingale, που θα εξηγήσουμε πώς λειτουργεί εδώ, είναι εξαιρετικά εύκολη. Γι’ αυτό και θα την ακούσετε συχνά να αναφέρεται από παίκτες στοιχήματος.

Τι είναι το σύστημα Martingale

Πρόκειται για στρατηγική που υπάρχει τουλάχιστον από τον 18ο αιώνα. Ο θρύλος λέει ότι το σύστημα Martingale πήρε το όνομά του από τον John Henry Martindale, έναν ιδιοκτήτη καζίνο στο Λονδίνο. Ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τη μέθοδο το 1700. Η ακριβής ορθογραφία του επωνύμου του χάθηκε… στη μετάφραση και με τα χρόνια ο Martindale έγινε Martingale.

Είναι ένα τόσο απλό σύστημα στοιχηματισμού, που σχεδόν κάθε παίκτης πιθανότατα έχει σκεφτεί μόνος του κάποια στιγμή. Θεωρητικά, η εκτέλεση είναι εξαιρετικά εύκολη.

Το σύστημα στοιχημάτων Martingale έχει να κάνει με διπλασιασμό των χαμένων στοιχημάτων σας μέχρι να κερδίσετε.

Έτσι, εάν ποντάρετε 10€ στο πρώτο σας στοίχημα και κερδίσετε, τα αφήνετε στην άκρη και ποντάρετε άλλα 10€. Αν χάσετε αυτό το πρώτο στοίχημα 10€, θα στοιχηματίσετε 20€ στο επόμενο. Αν αυτό χαθεί, προχωράτε με 40€ στο επόμενο στοίχημα και ούτω καθεξής. Μέχρι να ανακτήσετε θεωρητικά όλες τις απώλειές σας διατηρώντας το αρχικό κέρδος των 10€.

Στη συνέχεια ξεκινάτε από την αρχή με ένα άλλο αρχικό στοίχημα 10€ και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.

Βρες εδώ το πιο γρήγορο ➡ livescore tennis και ενημερώσου για την εξέλιξη των αγώνων!

Παράδειγμα Martingale

Το σύστημα Martingale διπλασιάζει το ποσό του στοιχήματος μετά από κάθε απώλεια. Όταν επιτέλους πετύχετε μια νίκη, κερδίζετε αρκετά για να καλύψετε όλες τις προηγούμενες ήττες σας. Και εξακολουθείτε να έχετε μια νίκη ίση με το αρχικό σας στοίχημα.

Για παράδειγμα, μπορεί το πρώτο σας στοίχημα να είναι για 20€ και να χάσετε τρία στοιχήματα στη σειρά, αλλά να κερδίσετε το τέταρτο. Ακολουθεί η διαδικασία βήμα προς βήμα:

Ποντάρετε 20€ και χάνετε.

Ποντάρετε 40€ και χάνετε.

Ποντάρετε 80€ και χάνετε.

Ποντάρετε 160€ και κερδίζετε.

Τα συνολικά στοιχήματά σας είναι 300€ και η συνολική σας απόδοση είναι 320€ με κέρδος 20€.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το πρώτο πλεονέκτημα είναι ότι η στρατηγική είναι τόσο απλή, που ο καθένας μπορεί να τη χρησιμοποιήσει.

Επιπλέον, πάντα λειτουργεί. Εάν ο παίκτης έχει άπειρο bankroll, η στρατηγική Martingale θα αποδειχθεί σταθερά κερδοφόρα. Είναι σχεδόν μαθηματικά αδύνατο να χάνει κάποιος για μια ζωή.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι ότι ότι περισσότεροι δεν έχουν την πολυτέλεια να συνεχίσουν τη στρατηγική όταν οι πιθανές απώλειες ανέρχονται σε χιλιάδες €. Ειδικά επειδή αποφέρει και σχετικά μέτρια κέρδη.

Μπορεί η ήττα σε πέντε ή έξι ματς στη σειρά να ακούγεται απίθανη. Αλλά οι έμπειροι παίκτες γνωρίζουν ότι αυτό συμβαίνει συχνά.

Επιπλέον, οι στοιχηματικές εταιρίες έχουν και όρια πονταρίσματος, κάτι που διακόπτει τη στρατηγική Martingale. Έπειτα ο παίκτης μπορεί να κυνηγά τις απώλειες με ριψοκίνδυνα παιχνίδια και πρόσθετες στρατηγικές.

Για να βγάλετε σοβαρό κέρδος χρησιμοποιώντας το σύστημα Martingale, πρέπει να έχετε, λοιπόν, μεγάλο bankroll. Τέτοιο ώστε να ανακάμψετε από τα χαμένα σερί.