Οδηγός στοιχήματος για τη Formula 1

Δεν είναι λίγοι οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με τη Formula 1 να μαγνητίζει τους περισσότερους από αυτούς. Είναι ένα από τα πιο ακριβά σπορ στον κόσμο όσον αφορά το επενδυτικό κομμάτι, με τις ομάδες να είναι αναγκασμένες να δαπανούν πολλά εκατομμύρια σε τεχνολογία, τεχνογνωσία και φυσικά… τους οδηγούς.

Επίσης, εκατομμύρια άνθρωποι ξοδεύουν εκατοντάδες ευρώ για να ζήσουν από κοντά τη μαγεία ενός Grand Prix, ενώ ακόμη περισσότεροι είναι αυτοί που κάθονται μπροστά από τις τηλεοράσεις για να δουν κάποιον αγώνα. Είναι ευκόλως κατανοητό λοιπόν, πως ένα τόσο δημοφιλές σπορ, δεν θα μπορούσε να λείπει από τα στοιχηματικά δρώμενα.

Το πρωτάθλημα της Formula 1 λοιπόν περιλαμβάνει 21 αγώνες. Πρωταθλητής οδηγός και πρωταθλήτρια ομάδα αναδεικνύονται αυτοί που θα συγκεντρώσουν τους περισσότερους βαθμούς, κι όχι απαραίτητα αυτοί που θα πάρουν τις περισσότερες νίκες. Αυτή είναι και η δημοφιλέστερη στοιχηματική αγορά όσον αφορά το συγκεκριμένο σπορ, ωστόσο χρειάζεται πολύ μελέτη και υπομονή. Τα φαβορί στις περισσότερες περιπτώσεις είναι γνωστά, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι αποδόσεις τους να είναι αρκετά χαμηλές. Κάποιος που θέλει να ποντάρει στον πρωταθλητή οδηγό ή την πρωταθλήτρια ομάδα, είναι “υποχρεωμένος” να έχει παρακολουθήσει τις χειμερινές δοκιμές των μονοθέσιων, ώστε να έχουν ξεκάθαρη άποψη για το ποιος έχει προβάδισμα για τον τίτλο.

Νικητής αγώνα

Η αμέσως επόμενη δημοφιλέστερη αγορά στη Formula 1 είναι ο νικητής του κάθε αγώνα. Εδώ οι αποδόσεις βγαίνουν λίγες ημέρες πριν από τον αγώνα και θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί. Εδώ το κριτήριο της επιλογής σας πρέπει να είναι οι πρώτες ελεύθερες δοκιμές που πραγματοποιούνται την Παρασκευή, όπως επίσης και οι κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου. Θα πρέπει να τσεκάρετε τους χρόνους του κάθε οδηγού και τον ταχύτερο γύρο του, έτσι θα είστε σε θέση να κάνετε μια εκτίμηση για το νικητή, έχοντας περισσότερες πιθανότητες επαλήθευσης. Σε πολλές περιπτώσεις, ο οδηγός που κατέκτησε την pole position, κερδίζει και τον αγώνα, καθώς ξεκινάει πρώτος, ωστόσο κάτι τέτοιο σαφώς και δεν ισχύει πάντοτε.

Νικητής κατατακτήριων δοκιμών

Αρκετοί είναι αυτοί που δεν θέλουν να στοιχηματίσουν στο νικητή αγώνα και προτιμούν να ποντάρουν στο νικητή των κατατακτήριων δοκιμών. Οι ιστοσελίδες προσφέρουν τη συγκεκριμένη αγορά, οι αποδόσεις είναι υψηλότερες και ο οδηγός με τον καλύτερο χρόνο είναι και ο νικητής της συγκεκριμένης αγοράς.

Να βρεθεί στο βάθρο

Ακόμη μια δημοφιλής στοιχηματική αγορά είναι το να βρεθεί κάποιος οδηγός στο πόντιουμ, γνωστό και ως βάθρο. Οι οδηγοί που θα τερματίσουν στις τρεις πρώτες θέσεις θεωρούνται οι νικητές της αγοράς και συγκεντρώνουν και τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Μπορείτε λοιπόν να ποντάρετε σε οποιονδήποτε οδηγό όσον αφορά την παρουσία του στο πόντιουμ, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως αν τα καταφέρει σε αγωνιστικό επίπεδο, οποιαδήποτε ακόλουθη τιμωρία μεταβάλλει την κατάταξη, δεν θα επηρεάσει το στοίχημα σας.

Ζωντανά αποτελέσματα αγώνων, από το κορυφαίο livescore στην Ελλάδα

Head 2 Head

Οι παραπάνω αγορές είναι οι δημοφιλέστερες, ωστόσο και η αγορά Head 2 Head έχει τους δικούς της λάτρεις. Στη συγκεκριμένη αγορά οι ιστοσελίδες προσφέρουν “ζευγάρια” οδηγών έτσι ώστε να επιλέξετε το νικητή ανάμεσα στους δυο. Νικητής θεωρείται ο οδηγός που θα τερματίσει ψηλότερα.

Λοιπές αγορές

Υπάρχουν όμως κι άλλες ενδιαφέρουσες αγορές, όπως το ποιος οδηγός θα πραγματοποιήσει τον ταχύτερο γύρο, ποιος θα εγκαταλείψει πρώτος, αν θα εμφανιστεί το Safety Car κατά τη διάρκεια της κούρσας, όπως και το ποιος οδηγός θα μπει στους βαθμούς (οι 10 πρώτες θέσεις δίνουν βαθμούς). Φυσικά, κατά τη διάρκεια των αγώνων, οι λάτρεις του είδους έχουν τη δυνατότητα να στοιχηματίσουν και στο Live Betting.