Η αντίστροφη ψυχολογία στο στοίχημα και η τακτική της

Όσοι ασχολείστε τακτικά και σε μόνιμη βάση με το στοίχημα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το εφήμερο κέρδος είναι κάτι ουτοπικό και… τυχαίο. Το στοίχημα είναι ένα “σπορ” που θέλει υπομονή, επιμονή και πολύ μελέτη ώστε να υπάρξει κέρδος σε βάθος χρόνου. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο βέβαια, θα πρέπει να τηρείτε με ευλάβεια ορισμένους “κανόνες” όπου εσείς οι ίδιοι έχετε θέσει.

Ίσως το σημαντικότερο λάθος που μπορεί να κάνει ένας παίκτης στοιχήματος είναι το να παίρνει υπέρμετρα ρίσκα χωρίς λόγο, νομίζοντας πως το μεγαλύτερο ποντάρισμα θα φέρει και περισσότερα κέρδη. Επίσης, ένα ακόμη σημαντικό λάθος των παικτών είναι πως προσπαθούν να ρεφάρουν άμεσα τη χασούρα τους, με αποτέλεσμα να χάνουν ακόμη περισσότερα χρήματα, μιας και οι επιλογές εκείνη τη στιγμή δεν γίνονται με καθαρό μυαλό και σκέψη.

Αποτελέσματα στοίχημα από το κορυφαίο livescore στην Ελλάδα

Δουλειά του κάθε παίκτη λοιπόν είναι να αναζητάει διαρκώς τις καλύτερες δυνατές αποδόσεις και τις ιστοσελίδες που προσφέρουν τακτικά αθλητικά γεγονότα με πολύ χαμηλή γκανιότα. Αν υποθέσουμε ότι κάποιος παίζει 10 μονά στοιχήματα, το πιο πιθανό σενάριο είναι να υπάρξει μοιρασιά ανάμεσα στα ταμεία και τους… κουβάδες. Χρειάζονται λοιπόν περισσότερα από 6/10 πιασμένα σημεία ώστε να προκύψει κέρδος, κάτι που ασφαλώς συμβαίνει σπανίως. Άλλωστε, το πιθανότερο είναι ότι μετά από μια νίκη θα ακολουθήσει ήττα, όπως και το αντίθετο, μετά από μια ήττα πιθανόν να ακολουθήσει νίκη.

Μια τακτική λοιπόν που είναι τεσταρισμένη και φαίνεται να ταιριάζει στο μέσο παίκτη είναι το “αντίστροφο ποντάρισμα”, έναν όρο που πιθανόν να τον γνωρίζετε ως opposite stake. Βασίζεται κυρίως στην απουσία μεγάλων νικηφόρων ή χαμένων σερί και λειτουργεί μόνο αν είστε σε θέση να χαλιναγωγήσετε τις επιθυμίες και τα πάθη σας.

Η λογική είναι η εξής: Ο παίκτης μειώνει το ποντάρισμά του μετά από ένα κερδισμένο στοίχημα και αυξάνει το ποντάρισμά του μετά από ένα χαμένο. Μελέτες έχουν δείξει ότι σε σχέση με ένα σταθερό κι επίπεδο ποντάρισμα αυτή η αντίστροφη τακτική έχει περισσότερες πιθανότητες κέρδους στο φινάλε μιας σεζόν.

Αυτό, σε απλά μαθηματικά μπορεί να σημαίνει μικρό κέρδος της τάξης 3-4%, ωστόσο αν το υπολογίσουμε με βάση μεγαλύτερο αριθμό αγώνων και υψηλότερα πονταρίσματα, μπορεί να αντιστοιχεί σε εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ.