Ευρωπαϊκό χάντικαπ στο στοίχημα

Ενδεχομένως να «τρομάζει» λιγότερο από το ασιατικό χάντικαπ, αλλά δεν παύει κι αυτό να είναι «ταμπού» για κάποιους. Το ευρωπαϊκό χάντικαπ είναι κι αυτό μία αγορά διαρκώς αναπτυσσόμενη στον χώρο του στοιχήματος. Ιδιαίτερα στο online betting έχει φανατικούς φίλους, με το livescore να παίρνει φωτιά! Τι είναι όμως και πως λειτουργεί; Γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε να κάνουμε αυτόν τον οδηγό μέσα από τον οποίο θα μάθετε ότι δεν ξέρετε μέχρι τώρα. Ή αν γνωρίζετε κάτι, να μπορέσετε να το αποσαφηνίσετε. Λειτουργεί πολύ απλά και προσφέρει καλές αποδόσεις. Όχι τόσο υψηλές όσο το ασιατικό, αφού εδώ υπάρχουν τρία σημεία, αλλά δελεαστικές. Επίσης καλύπτει αρκετά εναλλακτικά ενδεχόμενα όπως θα δούμε παρακάτω.

Ευρωπαϊκό χάντικαπ στο ποδόσφαιρο

Ο βασιλιάς των σπορ είναι και ο βασιλιάς στο στοίχημα. Το δεύτερο δεν είναι υποκειμενική άποψη. Μιλούν οι τζίροι για των λεγομένων μας το αληθές. Το ευρωπαϊκό χάντικαπ βρίσκει κατά κόρον εφαρμογή λοιπόν στο ποδόσφαιρο και ας δούμε το πρώτο παράδειγμα.

Ευρωπαϊκό χάντικαπ στο +/-1 γκολ (1:0 ή 0:1)

Εντός της παρένθεσης είναι ίσως και ο τρόπος που θα σας βοηθήσει να το καταλάβετε άμεσα και ευκολότερα. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι στο ματς Λίβερπουλ – Άρσεναλ επιλέγετε να παίξετε άσσο χάντικαπ στο -1 (ή 0:1). Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι το ματς ξεκινάει από το 0-1 για εσάς. Η Άρσεναλ δηλαδή προηγείται 0-1 πριν γίνει η σέντρα. Τι θέλετε λοιπόν για τον άσσο; Νίκη της Λίβερπουλ με δύο ή περισσότερα γκολ διαφορά. Αν οι «κόκκινοι» κερδίσουν με 2-0, τότε το τελικό σκορ είναι 2-1, άρα κερδίζει ο άσσος. Αν η Λίβερπουλ επικρατήσει με 3-2, τότε το σκορ είναι 3-3 και εσείς χάνετε.

Σε περίπτωση που δεν χάσει η Άρσεναλ, τότε το ποντάρισμα στον άσσο έχει χαθεί.

Σε αυτήν την περίπτωση θα είχατε κερδίσει αν είχατε παίξει διπλό στο χάντικαπ με +1 γκολ.

Ισοπαλία στο ευρωπαϊκό χάντικαπ

Σε συνέχεια των προηγουμένων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να δούμε και να διευκρινίσουμε την ισοπαλία. Αν για παράδειγμα ποντάρετε στο Χ με -1 γκολ για τους γηπεδούχους, θέλετε νίκη των γηπεδούχων με ακριβώς ένα γκολ διαφορά. Δεν σας νοιάζει το σκορ. Αρκεί η διαφορά να μην ανέβει πιο πάνω από το ένα γκολ. Οπότε με το -1 το σκορ ξεκινά από 0-1. Αν κερδίσει η Λίβερπουλ την Άρσεναλ με 2-1, το σημείο που πληρώνει είναι ισοπαλία, αφού στοιχηματικά το ματς έχει λήξει 2-2.

Ευρωπαϊκό χάντικαπ στο μπάσκετ

Δεν το βλέπουμε και πολύ συχνά αλλά υπάρχει. Στο μπάσκετ η συντριπτική πλειοψηφία παίζει στο ασιατικό με +/-0.5. Οφείλουμε όμως να αναφέρουμε και το ευρωπαϊκό, οπότε αν το δείτε κάπου να μην μπερδευτείτε. Έχουμε και λέμε λοιπόν αν δείτε το Φενέρ – ΤΣΣΚΑ στο -6 για τους γηπεδούχους, σημαίνει ότι υπάρχει +6 για τους φιλοξενούμενους, αλλά και «Χ». Το ματς ξεκινά λοιπόν από 0-6 υπέρ των Ρώσων. Αν η Φενέρ κερδίσει με 80-70, το σκορ είναι 80-76, άρα ήρθε άσσος. Αν όμως τελειώσει 80-75, τότε το τελικό σκορ είναι 80-81 οπότε πληρώνει το διπλό. Σε περίπτωση που η Φενέρ κερδίσει με 80-74, τότε πληρώνει το «Χ» με τελικό αποτέλεσμα το 80-80. Είναι τόσο απλό. Φυσικά το «Χ» εδώ πληρώνει σε υψηλότατη διψήφια απόδοση, αφού είναι εξαιρετικά δύσκολο να επαληθευτεί.

Για ποιον λόγο να παίξετε ευρωπαϊκό χάντικαπ

Ο κύριος λόγος να παίξετε ευρωπαϊκό χάντικαπ είναι να πιστεύετε πολύ ένα φαβορί. Δηλαδή ο άσσος στο 1.45 για καθαρή νίκη, αν «ντυθεί» με ένα χάντικαπ στο -1 γκολ θα ανέβει ίσως και λίγο πάνω από το 2.00. Η διαφορά είναι τεράστια. Απλά δεν σας φτάνει η νίκη με ένα γκολ διαφορά. Ένας δεύτερος λόγος είναι να παίξετε κάποιο αουτσάιντερ το οποίο πιστεύετε ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη. Διστάζετε όμως σε καθαρό Χ2 και ψάχνετε έξτρα ασφάλεια, έστω και με μικρότερη απόδοση. Σε αυτήν την περίπτωση το +2 σας πληρώνει ακόμη και με νίκη του φαβορί, αρκεί να δυσκολευτεί και να μην κερδίσει με διαφορά μεγαλύτερη του ενός τέρματος.

Το ευρωπαϊκό χάντικαπ είναι πιο κατανοητό, από το ασιατικό, αλλά πληρώνει λιγότερο. Εκτός κι αν θέλετε να κυνηγήσετε το «Χ» που πληρώνει πάντα υψηλά, αλλά δεν έχει μεγάλα ποσοστά επαλήθευσης.