Στοίχημα με Ασιατικό Χάντικαπ

Είναι πραγματικά οξύμωρο αυτό που συμβαίνει με το ασιατικό χάντικαπ. Σχεδόν όλοι όσοι έχουν παίξει στοίχημα το έχουν ακούσει. Αν κάνετε όμως μία σχετική έρευνα, τότε θα δείτε ότι ίσως οι περισσότεροι από τους μισούς που το έχουν ακούσει δεν ξέρουν τι είναι. Ή μπορεί να έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται, αλλά να μην γνωρίζουν πως λειτουργεί. Αυτό θα προσπαθήσουμε σύντομα και περιεκτικά να δείξουμε σε αυτόν τον οδηγό.

Τα αποτελέσματα αγώνων είναι άλλα, λαμβάνοντας υπόψιν το ασιατικό χάντικαπ, και διαφορετικά, χωρίς αυτό. Στη συνέχεια, θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Καταγωγή και βασικές αρχές

Η καταγωγή του είναι στη μακρινή Ασία, όπως λέει και το όνομά του. Από την Ινδονησία συγκεκριμένα. Εκεί ονομάζεται Hang Chang. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι πως τα τρία ενδεχόμενα γίνονται δύο. Επίσης η γκανιότα του είναι αρκετά χαμηλή. Αυτό το κάνει ιδιαίτερα δημοφιλές κυρίως σε αυτούς που βλέπουν το στοίχημα με μία πιο επαγγελματική ματιά. Επίσης δεν το προσφέρουν όλες οι ιστοσελίδες και αυτό δεν είναι τυχαίο. Το ασιατικό χάντικαπ χρειάζεται γνώση, όχι μόνο από τον παίκτη, αλλά και από τον trader της ιστοσελίδας.

Τα είδη του ασιατικού χάντικαπ

Κάθε ιστοσελίδα μπορεί να το αναγράφει με τον δικό της τρόπο. Δεν χρειάζεται ούτε να μπερδεύεστε ούτε να τρομάζετε. Αν καταλάβετε πως λειτουργεί κάθε ένα από τα ασιατικά χάντικαπ, αλλά και τη γενικότερη λογική, τότε θα γίνουν όλα απλά.

Aσιατικό χάντικαπ 0 (AH 0:0)

Δεν είναι τίποτα άλλο παρά το draw no bet. Το ισοπαλία όχι στοίχημα κατά το ελληνικότερο. Στην ισοπαλία παίρνετε τα χρήματά σας πίσω. Κερδίζετε αν επικρατήσει η ομάδα που ποντάρατε. Αν χάσει όμως αυτή, τότε χάνετε κι εσείς. Συνήθως η απόδοση στον άσσο ή στο διπλό είναι μεγαλύτερη από το draw no bet λόγω της γκανιότας της αγοράς.

Aσιατικό χάντικαπ -0.50 ή +0.50

Κι εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά. Αν παίξετε άσσο με -0.50 και κερδίσει η ομάδα σας, κερδίζετε κι εσείς. Αν το ματς έρθει ισόπαλο ή ηττηθεί η ομάδα που ποντάρατε, τότε χάνετε. Ουσιαστικά είναι σαν να παίζετε τελικό αποτέλεσμα 1Χ2. Ποια είναι η διαφορά; Μα φυσικά ότι κάνετε τα τρία σημεία, δύο, οπότε παίζετε με χαμηλότερη γκανιότα.

Aσιατικό χάντικαπ -1 ή +1

Ακόμη μία απλή επιλογή. Αν παίξετε στο -1 για να έχετε κέρδος πρέπει η ομάδα που ποντάρατε να κερδίσει με δύο ή περισσότερα γκολ διαφορά. Αν επικρατήσει ακριβώς με ένα γκολ, τότε παίρνετε τα χρήματά σας πίσω. Αν δεν κερδίσει έχετε χάσει. Μοιάζει πολύ με το ευρωπαϊκό χάντικαπ εδώ, αλλά δεν υπάρχει ισοπαλία για να ποντάρετε. Οπότε και πάλι η γκανιότα εδώ είναι καλύτερη σε σχέση με το ευρωπαϊκό χάντικαπ που έχει τρία ενδεχόμενα.

Aσιατικό χάντικαπ -0.25 ή +0.25

Εδώ μπαίνουμε σε πιο «ψαγμένες» καταστάσεις. Μην τρομάζετε όμως. Το εξηγούμε ευθύς αμέσως. Ασιατικό στο -0.25, παίζετε στον άσσο με απόδοση 2,00 το ποσό των 10€. Αν κερδίσει η γηπεδούχος παίρνετε όλη την απόδοση κέρδος. Αν έρθει ισόπαλη χάνετε το μισό σας ποντάρισμα και το μισό επιστρέφεται. Αν χάσουν οι γηπεδούχοι χάνετε όλα τα λεφτά σας.

Αν πάλι παίξατε με +0,25 και το ματς έρθει διπλό, τότε κερδίζετε όλη την απόδοση. Αν το ματς έρθει «Χ», παίρνετε πίσω το μισό ποντάρισμα και πληρώνεστε το άλλο μισό επί την απόδοση. Σε περίπτωση που κερδίσουν οι γηπεδούχοι, εσείς χάνετε. Είναι τόσο απλό.

Aσιατικό χάντικαπ -0.75 ή +0.75

Έχοντας ήδη διαβάσει την ανωτέρω παράγραφο, δεν θα τρομάξετε εδώ. Μπορεί τα πράγματα να είναι σύνθετα, αλλά επί της ουσίας είναι απλά. Αν παίξετε άσσο με -0.75 και κερδίσουν οι γηπεδούχοι με ένα γκολ, παίρνετε το μισό ποντάρισμα πίσω και το άλλο μισό ως κέρδος επί την απόδοση. Αν κερδίσει με δύο γκολ παίρνετε όλο το κέρδος, αν δεν νικήσει τότε χάνετε όλο το ποσό.

Αν πάλι παίξετε στο διπλό με +0,75 αν οι φιλοξενούμενοι δεν χάσουν κερδίζετε όλο το ποσό. Αν ηττηθούν με ένα γκολ παίρνετε το μισό σας ποντάρισμα. Σε περίπτωση ήττας με δύο ή περισσότερα τέρματα, τότε χάνετε όλο το ποντάρισμά σας.

Συνοψίζοντας, είναι η αγορά με τη χαμηλότερη γκανιότα. Αξίζει να τη μάθετε, να τη δοκιμάσετε και θα δείτε ότι θα παίζετε κυρίως σε αυτήν. Ο λόγος; Όσο πιο χαμηλή η γκανιότα, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες για μακροχρόνιο κέρδος στο στοίχημα.